Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Ζήσε τη ζωή


"Έζησα τόσα χρόνια σ' αυτή τη γη. Δεν αρνήθηκα ποτέ τα λάθη μου. Δε γουστάρω τους ανθρώπους που είναι ατσαλάκωτοι. Αξίζει να ζεις μέσα στη γυάλα, από το φόβο μην πληγωθείς; Αξίζει να βάζεις αμπάρες στη ψυχή σου μην μπει κανείς και σε ληστέψει; Ζήσε τη ζωή σου ελεύθερα. Κ όταν τσακίζεσαι να έχεις το θάρρος να λες: με γεια μου με χαρά μου. Φτου κι απ' την αρχή τώρα.." Έχει δίκαιο η Αλκυόνη Παπαδάκη τη ζωή μας πρέπει να τη ζούμε με πάθος και ένταση, να κάνουμε πράγματα που ευχαριστούν εμάς και όχι μόνο πράγματα που "πρέπει" να κάνουμε ( δεν αναφέρομαι σε extreem καταστάσεις ). Δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες στους οποίους πρέπει να υπακούμε, αλλά το θέμα είναι να μην κάνουμε μόνο αυτό. Ειδικότερα την εφηβική μας ηλικία "επιβάλλεται" να τη ζήσουμε όσο πιο έντονα γίνεται. Είναι χρόνια που δεν θα τα ξαναβρούμε και που περνάνε γρήγορα .... Δεν είναι ωραίο κάποια άτομα να μην κάνουν πράγματα που θέλουνε επειδή σκέφτονται τι θα πει ο γείτονας ,ο ένας κι ο άλλος ... Τα λυπάμαι αυτά τα άτομα. Μετά από χρόνια που θα σκέφτονται τα εφηβικά τους χρόνια θα τους έρχεται μόνο η εικόνα του σπιτιού τους, αφού 24 ώρες το 24ωρο βρίσκονταν εκεί.. Δεν λέω να μην βρίσκεσαι καθόλου σπίτι, να είσαι όλη μέρα έξω και να μην ανοίγεις βιβλίο, αυτή είναι άλλη κατάσταση. Φυσικά και θα διαβάσεις για να εξασφαλίσεις το μέλλον σου... Τώρα θα πείτε από που ξεκίνησε και που κατέληξε αυτή, αλλά αυτές ήταν οι σκέψεις μου.....

3 σχόλια:

ILive2LoveMe είπε...

Καλημέραααα, δίκιο έχει η Αλκυόνη Παπαδάκη της οποίας τα βιβλία έχω διαβάσει σχεδόν όλα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε μέσα σε γυάλα εκτός κι αν το επιλέξουμε. Και ναι ζήσε τη ζωή σου έντονα, αλλά πρόσεχε να τη ρισκάρεις μόνο για πράγματα δημιουργικά που αξίζουν. Να τη ρισκάρεις για σένα όταν θες. Αλλά μη ποτέ μη την ρισκάρεις για να τη στερήσεις από εμάς τους υπόλοιπους. Όσο για το βιβλίο αυτό πρέπει να ανοίγει για να κάνουμε και κάτι στη ζωή μας. Άσε που πραγματικά τα βιβλία είναι 'τροφή' έστω κι αν δεν πάντα λογοτεχνικά αλλά σπουδών. Αυτά από μένα. Εύχομαι να έχεις μια όμορφη μέρα και να περνάς καλά. Φιλιάαααααααααααα

Εξύμνoς είπε...

Καλησπερα και καλως σε βρηκα!
Συμφωνω απολυτα με τα λογια σου. Κι εγω αγωνιζομαι να μην περασουν απαρατηρητα τουτα τα χρονια τα ανεμελα.

Καλο σου βραδυ και να 'σαι καλα!

gyristroula2 είπε...

Πόσο δίκιο έχεις, καλή μου! Ακριβώς αυτά τα πιο όμορφα χρόνια έχουμε βαλθεί να σας τα κλέψουμε εμείς οι μεγάλοι, γονείς και δάσκαλοι. Είστε, υποτίθεται, η γενιά που τα έχει όλα και σας εκδικούμαστε, παίρνοντάς σας το πιο σημαντικό, τα νιάτα σας, το χρόνο τους.
Μη μασάτε, μη χαρίσετε σε κανένα μέλλον τη χαρά της νιότης σας, ένα μέλλον που έτσι κι αλλιώς θα έχει ανάγκη από ανθρώπους να πατάνε γερά, να μην έχουν ανεκπλήρωτες επιταγές, που κανείς δεν θα μπορεί πια να τους εξαργυρώσει.
Μόνο που πρέπει να βρείτε τα πραγματικά σας θέλω, τα δικά σας θέλω κι αυτό είναι το πιο δύσκολο σε μια εποχή που σας τα δίνει κι αυτά έτοιμα σε πακέτο, όπως τα γεύματά σας.