Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Ουσία ή λεπτομέρειες;


Λένε πως "οι σημερινοί άνθρωποι είναι γεννημένοι για να κολλούν στις λεπτομέρειες, από ολόκληρο Αχιλλέα δεν βλέπουν παρά μόνο την αχίλλειο πτέρνα του.."και πραγματικά έτσι είναι. Με το να κολλάμε στις λεπτομέρειες και να ασχολούμαστε με αυτές χάνουμε την ουσία που είναι το σημαντικότερο. Από την άλλη πλευρά πάλι λένε πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Τώρα αυτά τα δύο πώς συμβαδίζουν ....;

5 σχόλια:

ILive2LoveMe είπε...

καλησπέραααα, λοιπόν απλά και περιληπτικά να πω πως, για μένα τουλάχιστον προσωπική άποψη.. είναι φορές που δεν 'κολλάμε' σε λεπτομέρειες, είναι όμως και φορές που ακριβώς μία συγκεκριμένη λέξη, μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια μπορεί να 'προδώσει' μια ολόκληρη καταστάση. Ένα βλέμμα, μία κίνηση , μια κουβέντα, ένας συγκεκριμμένος τρόπος σε κάτι που λέγεται...
΄Ολα μπορούν καλή μου να συμβαδίσουν κι αν δεν μπορούν είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε τον τρόπο κρίσης μας ή οτιδήποτε άλλο μας αφορά. Το κάνουμε να συμβαδίσει ή όχι, χωρίς να είναι πάντα απαραίτητο. Εξάρταται από την περίπτωση και την περίσταση... Καλό απογεύμα, και πολλά φιλιά.

Εξύμνoς είπε...

περιπτωσεις και περιπτωσεις...
Εμενα παντως το παραπονο μου ειναι οτι πολλοι ανθρωποι κολλανε στις λεπτομερειες. Το παραδειγμα σου με τον Αχιλεα ειναι πολυ καλο.

Συμφωνω με το "η λεπτομερεια κανει τη διαφορα" οταν μιλαμε για μια κατασκευη ή ενα δημιουργημα...

..αγγελόσκονη.. είπε...

μμμ εγώ πιστεύω πως συμβαδίζουν!!αλλά λέω όχι στην "αχίλειο φτέρνα"...εγώ πιστεύω στην δυναμη των ματιών!!εκεί είναι η ουσία,εκεί και η λεπτομέρια...!!πάρα πολύ ωραίο ποστ...φιλάκια!!

Dreamgirl είπε...

Η ουσία είναι όταν συμβιμαστούν αυτά τα δυο. θα σου μιλήσω με ένα άλλο παράδειγμα... Πολλές φορές δεν λέμε πως βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος; Σκέψου όμως σε αυτό το τεράστιο δάσος, τι χαμόγελο σου προκαλεί ένα λουλουδάκι που βρίσκεται κάπου μόνο του... Κι όμως αν δεν βρισκόταν στο δάσος, δεν θα είχε την ίδια αξία. Δεν πρέπει να κολλάμε στις λεπτομέρειες, αλλά πρέπει να τις βλέπουμε και να τις προσέχουμε!

Σε βρήκα από τον eximno και θα ξαναπεράσω να διαβάσω και τα άλλα ποστάκια σου κάποια στιγμή :)

ο φιλος του οικονομου είπε...

Ως άνθρωποι είναο αδύνατο να εστιάζουμε και στο σύνολο και στις λεπτομέρειες ταυτόχρονα... Εκεί επεμβαίνει ο Μέρφυ και όταν δίνουμε σημασία στο ένα μαςχτυπάει με το άλλο.

Γι αυτό με βάση το λήμμα του γνωστού φιλοσόφου Lehmann που λέει "διάλεξε γωνία και πέσε" προτείνω ακριβώς αυτό.

Υγ: Άγνωστο γιατί μετά αυτός έγινε τερματοφύλακας. Πάντως καλύτερος ήταν ως φιλόσοφος...