Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Ουσία ή λεπτομέρειες;


Λένε πως "οι σημερινοί άνθρωποι είναι γεννημένοι για να κολλούν στις λεπτομέρειες, από ολόκληρο Αχιλλέα δεν βλέπουν παρά μόνο την αχίλλειο πτέρνα του.."και πραγματικά έτσι είναι. Με το να κολλάμε στις λεπτομέρειες και να ασχολούμαστε με αυτές χάνουμε την ουσία που είναι το σημαντικότερο. Από την άλλη πλευρά πάλι λένε πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Τώρα αυτά τα δύο πώς συμβαδίζουν ....;

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Ζήσε τη ζωή


"Έζησα τόσα χρόνια σ' αυτή τη γη. Δεν αρνήθηκα ποτέ τα λάθη μου. Δε γουστάρω τους ανθρώπους που είναι ατσαλάκωτοι. Αξίζει να ζεις μέσα στη γυάλα, από το φόβο μην πληγωθείς; Αξίζει να βάζεις αμπάρες στη ψυχή σου μην μπει κανείς και σε ληστέψει; Ζήσε τη ζωή σου ελεύθερα. Κ όταν τσακίζεσαι να έχεις το θάρρος να λες: με γεια μου με χαρά μου. Φτου κι απ' την αρχή τώρα.." Έχει δίκαιο η Αλκυόνη Παπαδάκη τη ζωή μας πρέπει να τη ζούμε με πάθος και ένταση, να κάνουμε πράγματα που ευχαριστούν εμάς και όχι μόνο πράγματα που "πρέπει" να κάνουμε ( δεν αναφέρομαι σε extreem καταστάσεις ). Δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες στους οποίους πρέπει να υπακούμε, αλλά το θέμα είναι να μην κάνουμε μόνο αυτό. Ειδικότερα την εφηβική μας ηλικία "επιβάλλεται" να τη ζήσουμε όσο πιο έντονα γίνεται. Είναι χρόνια που δεν θα τα ξαναβρούμε και που περνάνε γρήγορα .... Δεν είναι ωραίο κάποια άτομα να μην κάνουν πράγματα που θέλουνε επειδή σκέφτονται τι θα πει ο γείτονας ,ο ένας κι ο άλλος ... Τα λυπάμαι αυτά τα άτομα. Μετά από χρόνια που θα σκέφτονται τα εφηβικά τους χρόνια θα τους έρχεται μόνο η εικόνα του σπιτιού τους, αφού 24 ώρες το 24ωρο βρίσκονταν εκεί.. Δεν λέω να μην βρίσκεσαι καθόλου σπίτι, να είσαι όλη μέρα έξω και να μην ανοίγεις βιβλίο, αυτή είναι άλλη κατάσταση. Φυσικά και θα διαβάσεις για να εξασφαλίσεις το μέλλον σου... Τώρα θα πείτε από που ξεκίνησε και που κατέληξε αυτή, αλλά αυτές ήταν οι σκέψεις μου.....

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Αγαπώ; Προσέχω!


Ο αγαπημένος μου, μου είπε ότι με χρειάζεται, για αυτό και εγώ προσέχω, φυλάγομαι ακόμα και από την βροχή μήπως μία στάλα της με σκοτώσει...

( μήπως τελικά ο Μπρεχτ έχει δίκαιο; Όταν αγαπάς πραγματικά δεν σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου αλλά περισσότερο τον αγαπημένο σου; )

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα...


Ένας που έχει χωρίσει από τη γυναίκα του, δέχτηκε ένα σωρό κατηγορίες από τους φίλους του, που τον ρωτούσαν:Μα δεν ήταν τίμια; Δεν ήταν καλή;Τότε εκείνος, βγάζοντας το παπούτσι του, τους ρώτησε αν έβλεπαν ότι ήταν καινούργιο και γερό. Και όμως, κανένας από σας δεν μπορεί να μου πει που με χτυπάει!!!!!

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Θα ...


Η ζωή μπορεί να τελειώνει σε "ήττα", ο θάνατος όμως αρχίζει με το "θα".

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Αχ αυτό το παράπονο!


Ήμουν λυπημένος επειδή δεν είχα παπούτσια να φορέσω.. μέχρι που είδα κάποιον που δεν είχε πόδια.

Σχετικότητα είναι ...


Βάλε το χέρι σου επί ένα λεπτό μέσα σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό - θα σου φανεί μία ώρα. Κάθισε δίπλα σε μια γοητευτική γυναίκα επί μία ώρα - θα σου φανεί ένα λεπτό. Αυτό θα πει σχετικότητα!

Όλοι σ'αγαπούν;




Αλίμονο σ' αυτόν που κανένας δεν αγαπάει, αλλά να φοβάσαι εκείνον που όλοι αγαπάνε.

Γέλιο = Ευτυχία;


Μην νομίζεις ότι όποιος γελάει είναι ευτυχισμένος ... υπάρχουνε δάκρυα που δεν φτάνουνε ποτέ στα μάτια ... !!

Αν ...


Αν ήξερες τι σημαίνουνε τα μάτια σου για μένα, δεν θα με ρώταγες γιατί σε κοιτάω...!

Συγγνώμη ...


Αν ήμουνα τριαντάφυλλο και με έκοβες θα σου έλεγα Συγγνώμη που σε τρύπησα την ώρα που με σκότωνες ...

Αγάπη - Χωρισμός


Χωρίς χαρές ήταν η σύντομη αγάπη μας. Χωρίς λύπη θα 'ναι και ο χωρισμός.

Ευτυχισμένοι είναι ...


Οι πιο ευτυχισμένοι ερωτευμένοι στον κόσμο είναι αυτοί που ποτέ δεν συναντήθηκαν. Χάρη σ' αυτούς εμφανίστηκαν οι πιο ρομαντικές ιστορίες αγάπης επειδή δεν γνώρισαν τους καυγάδες και τις στρεψοδικίες. Αυτοί ποτέ δε θα αποκτήσουν την κατανόηση πως αυτή η γυναίκα δεν είναι για μένα ή αυτός ο άνδρας δε μου ταιριάζει, αφού ποτέ δε θα πλησιάσουν ο ένας τον άλλον τόσο ώστε να το γνωρίσουν. Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι απ' αυτούς μετά παντρεύονται και γνωρίζουν την μεγαλύτερη δυστυχία της ζωής τους αφού πέφτουν από πολύ ψηλά.

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα ...


Ο έρωτας και η επανάσταση είναι παράνομοι γιατί κρύβουν απροσδιόριστα μέσα τους μιαν απειλή και μιαν ελπίδα. Όταν νομιμοποιηθούν δεν υπάρχουν.

Έγκλημα ή αξία η αγάπη;


Δεν είναι έγκλημα να αγαπάς μερικές φορές στη ζωή σου, αλλά δεν είναι και αξία ότι αγάπησες μόνο μία φορά: να κατηγορείς τον εαυτό σου για το πρώτο και να καυχέσαι για το δεύτερο είναι στον ίδιο βαθμό ανοησία.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Παγκόσμια μέρα της γυναίκας - 8 Μαρτίου


Μια μέρα που καθιερώθηκε από τη προταση της γερμανίδας σοσιαλίστριας Κλάρας Τσέτκιν, έπειτα από πολλούς αγώνες. Αν κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν θα δούμε ότι η γυναίκα κατείχε μία υποβαθμισμένη θέση. Θεορούνταν ιδιοκτησία του άντρα της, αφού η κοινωνία ήταν καθαρά ανδροκρατούμενη. Σταδιακά, οι γυναίκες μετά από σκληρούς αγώνες πέτυχαν την εξύψωση τους τόσο στον οικογενειακό όσο και στον πολιτικό τομέα. Και όλα αυτά για να έρθει το σήμερα και να πούμε ότι υπάρχει ισότητα μεταξύ των δύο φύλων (φαινομενικά τουλαχιστον). Όμως όλα αυτά δεν αποτελούν την ουσία της γυναίκας ...Θα πρέπει όλοι να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες, γιατί " η ομορφιά βρίσκεται δίπλα μας, μέσα μας, γύρω μας ... Την αντιρκίζουμε καθημερινά στο πρόσωπο της μητέρας, της φίλης, της συζύγου, της κόρης μας ... Χρόνια πολλά στις γυναίκες που γνωρίζουν ότι η αληθινή ομορφιά κρύβεται μέσα τους ... Χρόνια πολλά στις γυναίκες που ομορφαίνουν καθημερινά τη ζωή μας!" Και αυτή είναι η ουσία!